Ana Sayfa
Duyurular
Gri/s: İspanya İle Türkiye Arasında Sanat Diyaloğu Kuruluyor
Gri/s: İspanya ile Türkiye arasında sanat diyaloğu kuruluyor

Gri/s: İspanya ile Türkiye arasında sanat diyaloğu kuruluyor

Türkiye’den Sakarya Üniversitesi ile İspanya’dan Zaragoza Üniversitesi, Gri/s başlıklı proje kapsamında 15 Kasım’da Sakarya’da ve 4 Şubat’ta Teruel’de açılacak sergilerde buluşuyor.

Proje başlığı olan Gri/s sözcüğü, siyah ile beyazın ortasında duran gri renkten geliyor. İki ülke arasındaki kültürel farklılıkları temsil eden kontrastlıklara rağmen bir arada bulunma ve ortak değerleri vurgulama amacını taşıyor. Türkçe Griile İspanyolca karşılığı olan Gris sözcüğü iç içe geçerek farklılıkla birlikte benzerliğin altını çiziyor.

Sergiler, sınırların ötesinde, kültür, kimlik, ötekilik, sınırlar, ortaklık, melezlik, birliktelik, aidiyet vb. kavramlar çerçevesinde diyaloğun ve ortaklığın kurulmasına yönelik bir girişim olarak öne çıkıyor.

İki ülkeden on üç sanatçının resim, video, enstelasyon gibi farklı tekniklerle ürettiği eserler, 15-21 Kasım 2018 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisi’nde, 4-10 Şubat 2019 tarihleri arasında ise Sala de Exposiciones de Bellas Artes en El Campus de Teruel de La Universidad de Zaragoza’da görülebilir.

Sergiye, her sanatçının kendi çalışmasını odağa alarak yazdığı eser metinlerinden oluşan Gri/s başlıklı Türkçe-İngilizce-İspanyolca bir de kitap eşlik ediyor.