Ana Sayfa
Bölüm
Bölüm Başkanından

Bölüm Başkanı'ndan

Resim Bölümü, Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde, dört yıllık eğitim programı dahilinde öğrencilerine; Atölye dersleri ile sanat ve beceri kazandırmak, kuramsal destek dersleri ile de entellektüel bir alt yapı oluşturabilmeyi hedeflemiş bir bölümdür. 

Bu motivasyon ile, multidisipliner anlayışla, çağın medyumlarına uygun güncellenmiş seçmeli Atölye dersleri öğrenciye kendi kariyer planlamasını da yapabileceği seçenekler sunar. Klasik resim eğitiminin yanı sıra, Multimedya Atölyesi,  Güncel Kullanım Nesneleri, Kağıt Malzeme, Performans, Video gibi seçmeli dersler vasıtası ile öğrenilerimizin yeni medyum ve anlayışlara ulaşımı ile uluslararası standartları yakalamak ve  mezuniyet sonrası mesleki yelpazeyi genişletmek mümkün olmaktadır. 

Mezun öğrencilerimiz, Sanat çalışmalarının yanı sıra ; pedogojik formasyon alarak öğretmenlik yapabilir, sanat ve yaratıcılık gerektiren her alanda grafik, tasarım, reklamcılık.. gibi alanlarda kendilerine yer bulabilmektedirler.. 

Lisans sonrası eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerimizin, ülkemizin kurumsallaşmış merkezi Üniversitelerinin Lisanüstü programlarında kabul görmeleri bizleri de memnun ve motive etmektedir.