Mustafa Adil Öztürk'ün "varoluş ve Yıkım" Başlıklı Sergisi
Mustafa Adil Öztürk'ün

Mustafa Adil Öztürk'ün "Varoluş ve Yıkım" Başlıklı Sergisi

Sakarya Üniversitesi Resim Bölümü Sanatta Yeterlilik Öğrencisi M. Adil Öztürk varoluşçuluk felsefesinin de temel aldığı var olma ve devamında gelen yıkım kavramları arasında görsel olarak bir bağ kurmuştur. Var olma sorunsalının dikkate alınmadığında insanlarda hem bireysel hem de toplumsal olarak oluşturduğu sancıları çalışmalarında işleyen M. Adil, gerçekleşecek kişisel sergisinde izleyicilere bu konu hakkındaki görsel yorumunu aktarmayı hedeflemektedir. Serigrafi baskı tekniği ile üretilen çalışmalar insanı hem toplumsal bir ürün hem de özerk bir yapı olarak incelemeye almakla beraber var olma bilincinin insanda nasıl bir yıkıma da yol açtığını yorumlamaya çalışmaktadır.

Açılışı 18 Nisan 2022 Pazartesi saat 12.00’da gerçekleşecek olan sergi, 22 Nisan 2022 tarihine kadar sanatseverler tarafından Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Sanat Galerisinde ziyaret edilebilir.