Dekadans: Yıkımın Estetiği Sergisi

Sakarya Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyeleri Prof. Şive Neşe Baydar ve Arş. Gör. Kevser Akçıl'ın katılımıyla gerçekleşen İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Valencia Politeknik ve Zaragoza Üniversitelerinin iş birliğiyle düzenlenen Deka'dans: Yıkımın Estetiği projesinin ilk sergisi 13-15 Haziran 2022 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştikten sonra 21 Haziran'da Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nde açıldı.

Yıkımdaki estetiği odağına alan sanatçılar; çöküş, gerileme anlamına gelen Dekadans kavramını farklı bağlamlarda ele alarak koşullar ne olursa olsun iyileştirecek, dönüştürecek ve umudu yeşertecek bir bakış açısını açmaya davet ediyor.

Eserler 23 Haziran saat 16'ya kadar Sakarya Üniversitesi Kütüphanesi'nde görülebilir.

Sergi, Sakarya'dan sonra ayrıca Zaragoza ve Valencia Politeknik üniversitelerine taşınacak.