25-26 Mayıs 2023’ te Resim Bölümü Özgün Baskı Atölyesinde Dr.Öğrt.Üyesi Gülseren Budumlu İldeş’in “Exlibris Çalıştayı" na izleyici olarak Üniversitemiz hocalarımız ve fakülte hocalarımız, öğrencilerimiz davetlidir.
Dr.Öğrt.Üyesi Gülseren Budumlu İldeş’ in gravür tekniğinde uygulamalı olarak gerçekleştireceği Exlibris Çalıştayına Resim Bölümü Dr.Öğretim Üyesi Şirin Yılmaz ve öğrencileri, özgün baskı hocası Uğur Özdemir ve öğrencileri uygulama yaparak katılımda bulunacaktır. “Exlibris Çalıştayı 25 mayıs 2023’te saat 10.00 da başlayacak, 26 Mayıs 2023 saat 16.00‘da sona erecektir. Çinko plakalar üzerine gravür tekniğinde yapılan “Exlibris” çalışmaları 29-31 Mayıs 2023 tarihleri arasında Fakültemizin Resim Bölümü koridorunda sergilenecektir.
Exlibris, (latince; kitaplardan)genellikle kitap kapağının iç tarafında veya ilk sayfalardan birinin üstünde bulunan kitapetiketin ve sahiplik ifadesini tanımlamak için sıkça kullanılan bir deyiştir. Sözcük olarak ‘nın kitabı,…’nın kitaplığına ait anlamına gelmektedir. Mülkiyeti belirtir ve bir isimle devam eder. Ekslibris, kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu grafik çalışmalardır. Kitabın kartviziti ya da tapusudur. Ekslibris, kitap sahibini tanıtır, onu yüceltir ve kitabı ödünç alan kişiyi geri getirmesi konusunda uyarır. Bu sebeple de önemli bir iletişim aracıdır.Estetik kaygılarla yapılan özgün yapıtlardır. Sanatı, insanın elleri arasına, kitapların içine kadar getirmektedir. Çok uzun bir geçmişe sahip bu sanat dalı, yapıldığı döneme ait kültürel, tarihsel özellikleri de günümüze taşımaktadır.