Ana Sayfa
Duyurular
Dr. Öğr. Üyesi Gülseren Budumlu İldeş'in Kişisel Sergisi
Dr. Öğr. Üyesi Gülseren Budumlu İldeş'in Kişisel Sergisi

Dr. Öğr. Üyesi Gülseren Budumlu İldeş'in Kişisel Sergisi

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Gülseren Budumlu İldeş’in “Bir varmış, bir yokmuş...” isimli Resim Sergisi, 21 Ekim 2023 tarihinde 16.00-19.00’da İstanbul Pinelo Art Gallery ’de açılıyor.


7. kişisel sergisini gerçekleştiren Gülseren Budumlu İldeş, “Bir varmış, bir yokmuş…” isimli resim sergisinde; hayatın içinde bir zaman var olanı, bir zaman da yok olanı sorgulayan, hayalerle gerçeklerin zaman zaman birleştiği, zaman zaman da zıt iki kutup olup ayrıldıkları üzerine temellenen masalsı kompozisyonlar oluşturmanın gayretindedir. Portre geleneğinden kopmayan resimlerinde, hem herkese dair, hem de bir o kadar öznel figürler bulunmaktadır. Sanatçı, bazen yalnız, bazen de insanlar arasında yalnız kalmış, kalabalıklar arasında kaybolmuş figürlerini ifadeci sanat anlayışıyla bir var oluşun, bir yok oluşun anlarında buluşturmuştur. Estetik ifadenin kendisinin hiçbir zaman bir taklit
olamayacağını dile getiren ifadeci sanat anlayışını benimsemiş ve çalışmalarını bu yönde
gerçekleştirmiştir.


Gülseren Budumlu İldeş’in son beş yıl içerisinde üretmiş olduğu resimlerinin yer aldığı “Bir varmış, bir yokmuş…” isimli resim sergisi 30 Ekim 2023’e kadar devam edecektir.