Anet Sandra Açıkgöz'ün "geç(me)mişin İzleri" Başlıklı Kişisel Sergisi
Anet Sandra Açıkgöz'ün

Anet Sandra Açıkgöz'ün "Geç(me)mişin İzleri" başlıklı kişisel sergisi

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi  Anet Sandra Açıkgöz’ün Yüksek Lisans tez çalışması kapsamında hazırladığı “Geç(me)mişin İzleri” isimli sergisi 4  Aralık’tan itibaren fakültemizden izlenebilir.
Bireyin kimliğinin oluşmasında etkin bir rol oynayan bellek, geçmişi muhafaza etme yetisi olarak tanımlanmakla birlikte, mekan ve kimlik arasında kurulan ilişkide bağlayıcı bir unsurdur. Kişi, mekânla ilişkisinde bir aidiyet inşa ederken gerek kendi belleğinden gerek mekanın belleğinden faydalanmaktadır. Kentler aynı zamanda iktidarın toplumlar üzerindeki hafıza kontrolünü mekanlar sayesinde bünyelerinde barındırmakta, resmi tarih veya resmi bellek olarak karşımıza çıkan bu kontrol mekanizmasını görünür kılmaktadır. Çalışmalar, Sakarya’daki aktarılmayan kültür varlıklarından yola çıkarak kimlik, karşı-bellek ve aidiyet temaları ekseninde; yokluk ve boşluk kavramlarının sanatta temsil biçimleri ve mülkiyet haklarını yeniden sorunsallaştırmaktadır.